Palaute & toiveet

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Palaute & Toiveet

captcha

3 vastausta artikkeliin ”Palaute & toiveet

 1. Hei! Toivon Hyvien kuvien kevään 2012 ohjelmistoon Gaspar Noén ohjaamaa elokuvaa Enter the Void (2009), joka on ollut aikaisemmin Kuvakukon ohjelmistosta. Filmi on saanut loistavat arvostelut, ja se varmaankin olisi vaikuttava ja sopiva leffa Hyviin kuviin.

 2. Palautetta syksyn elokuvista (ja muutakin). Elikkäs, pakko olla rehellinen ja todeta, että suurin osa elokuvista oli aivan hirveitä. Jostain kummallisesta ja älyttömästä syystä palkinnon saaneita, mutta aivan järkyttävän surkeita tekeleitä.

  Esimerkiksi ”Somewhere” oli lähestulkoon juoneton, paikallaan polkeva ja jokseenkin synkeäkin.
  ”Biutiful” oli taas suoraan sanoen masentava. Juoni elokuvassa oli kuitenkin suhteellisen hyvä, mutta sitä oli venytetty jotakuinkin tunnin verran liian pitkäksi. Ja jälleen kerran elokuva oli niin synkeä, että ulkona odottava syksyinen koleus ja pimeys tuntuivatkin aivan juhlalta.
  ”Miral” oli juoneltaan oikein hyvä ja ajatus siinä oli hyvä, tosin sekään ei aivan täydellinen osuma ollut. Ja eihän senkään tarina ollut liian piristävä.

  Toisaalta taas elokuvat kuten ”True Grit (kova kuin kivi)”, ”King`s speech (kuninkaan puhe)” ja ennenkaikkea ”Rare Exports” olivat aivan loistavia. Melkoisen takuuvarmoja menestyjiä. Missä tahansa.

  Tietenkin elokuvien hyvyys ja huonous on melkoisen subjektiivinen asia määritellä, kuitenkin luulen että monen muunkin mielestä osa elokuvista olisi voinut olla ehkä hitusen iloisempia. Tuomaan vähän valoa syksyn pimeään.

  Ehkäpä kevään ohjelmistoon voisikin toivoa hieman enemmän sitä komediaa ja joitakin ”kevyempiä” elokuvia. Mutta tottakai myös hieman vakavammat ja vähemmän hupaisat elokuvat ovat aivan tervetulleita. Eivät vain aivan jatkuvalla tykityksellä.

  Itse toivoisin ohjelmistoon myös suuresti joitakin vanhempia helmiä, joita nuorempien sukupolvi (itse mukaan luettuna) ei ole koskaan saanut kunniaa teattereissa nauttia, mutta jotka lähes jokainen tahtoisi isolta ruudulta nähdä. Esimerkiksi ”Kummisetä”-trilogian osat, ”Scarface”, ”Love Story”, tai esimerkiksi sellaisen herran kuin Clint Eastwoodin elokuvia (Spagetti-westernit ja kaikki muutkin, etenkin ne vanhemmat elokuvat). Myös Francois Ozon:in (ohjaaja) tuotannosta olisi mukava nähdä jotain. Jokatapauksessa, uskon että ymmärrätte idean listastani.

  Tähän samaan pakettiin voin varmaan vielä lisätä, että jos joskus teillä on tarvetta tai muuten niin olisin hyvinkin kiinnostunut tulemaan mukaan järjestelemään tms. hyvät kuvat tapahtumaa.
  Ja samaan syssyyn pitää vielä kysyä, että miksihän Kuopiossa ei ole Joensuun ”Cinemaren” kaltaista tapahtumaa? Olisihan täälläkin varmaan leffamaratonista kiinnostuneita ihmisiä. Jos idea kuulostaa hyvältä olisin halukas mahdollisesti siinäkin olemaan mukana.
  Mutta siis, jos tarvetta on niin yhteydenottoa joko tuohon gmail-sähköpostiini tai sitten uef:in sähköpostiini (anssko@student.uef.fi).

  Kiitokset mukavasta leffasyksystä! 🙂

 3. Keväälle elokuviksi pari ehdotusta:
  1) Niin paljon arvostettu ”Drive”
  2) Vaikka onkin vasta teattereissa, niin ”In Time”