6.10. Winter’s Bone

USA, 2010
K-13, 100 min
Ohjaus: Debra Granik
Käsikirjoitus: Debra Granik, Anne Rosellini
Pääosissa: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Garret Dillahunt, Isaiah Stone
Genre: draama, trilleri
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1399683/

17-vuotias Ree Dolly on perheensä vastuunkantaja, sillä metamfetamiinia keitellyt isä on liuennut paikalta. Eräänä päivänä alueen sheriffi ilmoittaa isän pantanneen talon, ja jollei tämä ilmesty oikeudenkäyntiin, Ree ja hänen nuoremmat sisaruksensa sekä vakavista mielenterveysongelmista kärsivä äiti joutuvat kodittomiksi. Ree lähtee jäljittämään isäänsä periksi antamatta.

Winter’s Bone kuvaa indie-estetiikalla Yhdysvaltojen köyhää syrjäseutua uudenlaisissa maisemissa, Ozarkien vuoristossa. Jennifer Lawrence luo Reen hahmoon upeaa synkkää tyttöenergiaa. Elokuva voitti vuoden 2010 Sundance Film Festivalin Grand Jury Prizen sekä saavutti Oscar-ehdokkuuden neljässä kategoriassa.