13.10. Puu (The Tree)

Ranska, Australia, Saksa, Italia, 2010
K-, 100 min
Ohjaus: Julie Bertuccelli
Käsikirjoitus: Judy Pascoe, Julie Bertuccelli
Pääosissa: Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas
Genre: romanttinen draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1496005/

Dawn (Charlotte Gainsbourg) elää onnellista perhe-elämää Australian sydänmailla miehensä (Aden Young) ja neljän lapsensa kanssa, kunnes perheenisä yllättäen kuolee ja suru rikkoo idyllin. Isän suosikkitytär Simone (roolissaan loistava Morgana Davies) kehittää oman keinonsa käsitellä menetystä ja keksii, että isä jatkaa elämäänsä suuressa viikunapuussa. Suuri pihapuu kumminkin uhkaa tuhota perheen kodin ja se pitäisi kaataa. Simone ei tätä tietenkään hyväksy.

Julie Bertuccellin toinen pitkä elokuva on kaunis arkidraama surusta ja sen käsittelystä. Hän kuvaa tarkkanäköisesti, mutta liioittelematta surevan perheen suhteita ja nuoren lesken elämää menetyksen jälkeen. Puu esitettiin Cannesin elokuvajuhlien päätöselokuvana, ja sai kymmenminuuttiset seisovat aplodit.