12.9. Unelmien Pelikirja (Silver Linings Playbook)

USA, 2012
K-12, 122 minUnelmien pelikirja juliste
Ohjaus: David O. Russell
Käsikirjoitus: David O. Russell, Matthew Quick (novelli)
Pääosissa: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
Genre: draama, komedia, romanssi
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1045658/

Patilla on ongelmia. Kahdeksan kuukautta mielisairaalassa kollegan hakkaamisesta ja avioliitto katkolla. Hermothan siinä menee. Yhtälailla masentunut Tiffany on siis vallan mainiota seuraa ja niinpä alkaa perinteinen tutustumisrituaalien sarja, jonka lopputuloksen voi hyvinkin arvata jo etukäteen.

Välikevennyksistä vastaa vaihteeksi hyvän roolin saanut Robert De Niro. Tarina on mitä on mutta ohjaajalla on ollut sen verran älliä päässään, että keskittymällä monitahoisiin henkilöhahmoihin saadaan lopputulokseksi hyvinkin koskettava ja aidontuntuinen elämys. Kaikessa rosoisuudessaankin. Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään huolimatta leffa keräsi 8 Amerikan Jussipatsas-ehdokkuutta ja voittikin jopa yhden.