26.9. Särkynyt (Broken)

Iso-Britannia, 2012
K-16, sisältää väkivaltaa, voi aiheuttaa ahdistusta, 90 minBroken juliste
Ohjaus: Rufus Norris
Käsikirjoitus: Mark O’Rowe perustuen Daniel Clayn romaaniin
Pääosissa: Eloise Laurence,  Tim Roth, Cillian Murphy
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1441940/

Pohjoislontoolaisessa lähiössä asuva Skunk (Eloise Laurence) on 11-vuotias diabeetikko, jonka viattomuus ja optimismi ovat käsin kosketeltavissa. Tytön turvallinen elämä saa kuitenkin kolauksen, kun hän joutuu todistamaan naapurin henkisesti jälkeenjääneen pojan raakaa pahoinpitelyä. Ikävät tapahtumat tuntuvat seuraavan toisiaan ja Skunkin mielen täyttävät ahdistus ja hämmennys, joita huolehtiva isäkään (Tim Roth) ei pysty lievittämään. Lopulta melodramaattisiksi kärjistyneet tapahtumat pakottavat Skunkin päättämään onko elämä elämisen arvoista.

Särkynyt on kuvaus aikuistumisen monimutkaisuudesta ja hankaluudesta, unohtamatta kuitenkaan sen positiivia puolia: rakkaus eri muodoissaan nouseekin elokuvaa kannattelevaksi teemaksi. Teatteriohjaajana tunnettu Rufus Norris on ensimmäisen pitkän elokuvansa myötä osoittanut kykynsä myös elokuva-alalla. Särkynyt sai British Independent Film Award -palkinnon parhaana independent-elokuvana vuonna 2012, minkä lisäksi elokuva palkittiin Zürichin elokuvafestivaaleilla Golden Eye Awardilla parhaana ulkomaisena elokuvana.