10.10. Koskemattomat (Intouchables)

Ranska, 2011koskemattomat_juliste
K-12, 112 min
Ohjaus: Olivier Nakache, Eric Toledano
Käsikirjoitus: Olivier Nakache, Eric Toledano
Pääosissa: François Cluzet, Omar Sy
Genre: komedia, draama
Esityskieli: ranska

http://www.imdb.com/title/tt1675434/

Olivier Nakachen ja Eric Toledanon ohjaama Koskemattomat perustuu tositapahtumiin. Halvaantunut upporikas Philippe (Francois Cluzet) etsii itselleen uutta avustajaa ja osittain sattuman kautta hän palkkaa työhön tummaihoisen pikkurikollisen Drissin (Omar Sy). Kahden kulttuurin yhteentörmäys on väistämätön. Toisaalta Driss saa työssään mahdollisuuden uuteen elämään, mutta samalla hän avaa Philippelle oven ulkomaailmaan. Omintakeisen huumorintajun omaava Driss palauttaa halvaantuneen miehen elämänhalun.

Koskemattomat on täynnä kliseitä, mutta toisaalta stereotypioilla leikkiminen on elokuvan tarkoitus. Hyvien näyttelijäsuorituksen ansiosta elokuva ei sorru yltiösiirappisuuteen, ja etenkin Omar Syn stand up -komiikkamainen huumori saa kyynisimmänkin naurahtamaan. Koskemattomat on ehdottomasti yksi tämän kauden hyväntuulisimmista elokuvista.