14.11. Beasts of the Southern Wild

Yhdysvallat, 2012beasts_of_juliste-716x1024
K-12, 93min
Ohjaus: Benh Zeitlin
Käsikirjoitus: Lucy Alibar, Benh Zeitlin
Pääosissa: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly
Genre: draama, fantasia
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2125435/

6-vuotias Hushpuppy (Quvenzhané Wallis) asuu alkoholisti isänsä (Dwight Henry) kanssa rämeikköisessä Bathtubissa, yhteisössä sivistyksen laidalla Louisianan suistoalueella. Isän ja tyttären välinen rakkaus on rajua, kun isä alkaa valmistaa Hushpuppya lähestyvään kuolemaansa. Lisäksi maanläheistä, railakasta yhteisöä uhkaa alati nouseva vesi. Tytön mielessä todellisuuden uhkat sekoittuvat mielikuvitukseen, ja sulavasta jäätiköstä vapautuneet muinaiset pedot lähestyvät vääjäämättä Bathtubia.

Beast of the Southern Wild sai ensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla ja nappasi parhaan draamaelokuvan palkinnon. Tämän jälkeen elokuva on saanut useita tunnustuksia muun muassa neljä Oscar ehdokkuutta. Pääosan esittäjä Quvenzhané Wallis on kaikkien aikojen nuorin Oscar-ehdokas. Samanaikaisesti voimaa ja herkkyyttä tihkuva elinvoimainen roolisuoritus on huikea vain 9-vuotiaalta näyttelijättäreltä. Elokuva on ohjaajansa ensimmäinen kokopitkä elokuva ja toteutettu pitkälti tee-se-itse –periaatteella. Tuloksena on väkevä, verevä, moniuloitteinen kasvutarina, joka häikäisee visuaalisuudellaan.