21.11. The Place Beyond the Pines

Huom! Loppuillan näytös alkaa klo 20:15!The Place Beyond The Pines juliste
Yhdysvallat, 2012
K-12, 140 min
Ohjaus: Derek Cianfrance
Käsikirjoitus: Ben Coccio, Darius Marder, Derek Cianfrance
Pääosissa: Ben Mendelsohn, Bradley Cooper, Bruce Greenwood, Dane DeHaan, Eva Mendes, Mahershalalhashbaz Ali, Ray Liotta, Rose Byrne, Ryan Gosling
Genre: rikos, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1817273/

Moottoripyörästuntteja sirkuksessa työkseen tekevä Luke saa kuulla omaavansa pojan aiemmasta suhteestaan. Isättömänä nuoruutensa varttunut Luke haluaa olla läsnä poikansa elämässä, lopettaa stunttitaiteilun ja siirtyy elättämään perhettään muutaman mutkan kautta pankkiryöstöjen turvin. Samoihin aikoihin, samoilla seuduilla, katuja partioi nuori poliisi, Avery, tuore isä hänkin. Sattuma – tai kohtalo – yhdistää lopulta näiden kahden miehen lain eri puolia kulkeneet tiet peruuttamattomasti toisiinsa.

Kerronnallisesti osiin jaettu, Hollywoodin tämänhetkisen nuorten-näyttelijöiden-tähtikaartin pääosittama rikosdraama on lyyrisyyttä lähentelevän kaunis ja omaperäisen rohkea trilleri, joka ei päästä katsojaa otteestaan kahden tunnin ylittävästä minuuttimäärästään huolimatta. Cianfrance (Brother Tied 1998, Blue Valentine 2010) ei kompastu mestarillisessa ohjauksessaan liialliseen toimintamässäilyyn; action-kohtaukset tukevat tarinaa ja  tyylitelty kuvakerronta sekä poikkeuksellinen rakenne yhdistettynä pääosanäyttelijöiden käsinkosketeltavaan karismaan luovat elokuvasta yhden mielenkiintoisimmista kokonaisuuksista toviin.