28.11. Enkelten siivu (The Angels’ Share)

Iso-Britannia, Ranska, Belgia, Italia, 2012enkelten_siivu_juliste-716x1024
K-12,  101 min
Ohjaaja: Ken Loach
Käsikirjoittajat: Paul Laverty
Pääosissa: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, Jasmin Riggins, William Ruane, Roger Allam, Siobhan Reilly
Genre: draama, komedia
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1924394/

Robbie on suupaltti pikkurikollinen, joka päättää kääntää elämässään uuden lehden, ainakin sitten sen viimeisen keikan jälkeen. Robbie käy ehdonalaisvalvojansa mukana viskinmaistajaisissa, joissa Robbien luonnonlahjakkuus hienojen viskien tunnistajana tulee esiin. Viskiä maistellessaan kehkeytyy nerokas suunnitelma varastaa pian huutokauppaan tulevasta huippuviskistä ns. ”enkelten siivu”, eli osa viskitynnyristä haihtuneesta juomasta, jota kukaan ei tule kaipaamaan.

Tämä on ohjaaja Ken Loachin ja käsikirjoittaja Paul Lavertyn kymmenes yhteinen elokuva. Kaksikko tunnetaan hyvin yhteiskuntakriittisestä näkemyksestään unohtamatta kuitenkaan huumoria. Tämä elokuva ei siinä mielessä ole poikkeus sarjasta. Elokuva varmastikin lämmittää viskin ystävien sydäntä.