3.11. Biutiful

Meksiko, Espanja, 2010
K-13, 148 min
Ohjaus: Alejandro González Iñárritu
Käsikirjoitus: Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Armando Bo
Pääosissa: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib
Genre: draama
Esityskieli: espanja

http://www.imdb.com/title/tt1164999/

Uxbal (Javier Bardem) on pikkurikollinen ja rakastava yksinhuoltaja. Hän elättää perhettään välittämällä laittomia maahanmuuttajia pimeäksi työvoimaksi. Uxbalin elämää mutkistaa entinen vaimo, joka sairastaa bipolaarista mielialahäiriötä. Pian kuoleva Uxbal  pyrkii saamaan läheistensä asiat kuntoon ennen lähtöään. Barcelonan alamaailmassa Uxbalilla on omasta hankalasta tilanteestaan huolimatta suuri halu auttaa heitä, jotka voivat vielä huonommin. Lopulta lohduttomassa maailmassa löytyy kuitenkin sovitus.

Bardem voitti Cannesin parhaan näyttelijän palkinnon roolistaan. Hänet tunnetaan suurien roolien miehenä, mm. elokuvista Meri sisälläni, Menetetty maa ja Before the Night Falls. Elokuva jatkaa samoilla teemoilla kuin Iñarritun aiemmat mainiot elokuvat: Amores Perros, 21 Grams ja Babel.