2.5. Uus maailm (The New World), extra näytös!

Viro 2011
K16, 88 min
Ohjaaja: Jan Tootsen
Laji: Dokumentti
Esityskieli: Viro
Tekstitys: Englanti

Uus maailm on idyllinen puutalokaupunginosa Tallinnan keskustan liepeillä. Esikoisohjaaja Jan Tootsenin dokumentti kokoaa yhteen Virolaisen kaupunkikulttuurin kehitystä viiden vuoden ajalta. Dokumentin keskiössä on intohenkinen yhteisö, joka ryhtyy kunnostamaan kaupunginosassa omaa kerhotaloa ja idealistisen aktivistijoukon tavoitteena on luoda uusi yhteisöllinen elämäntapa korttelijuhlineen ja kuorolauluineen. Viiden vuoden aikana idealismi ehtii kuitenkin myös kohdata realismin, sillä kaikki eivät kaoottisesti johdetusta ja vapaamielisestä projektista innostu. Uus maailm on kuitenkin virkeä ja viihdyttävä dokumentti, jossa tavalliset ihmiset koettavat muokata ympäristöstään vapaampaa ja viihtyisämpää.

Ekstra näytös! Näytös loppuillasta (näytös alkaa klo 20). Ilmainen sisäänpääsy!