24.11. Miral

Ranska, Israel, Italia, Intia, 2010
K-13, 108 min
Ohjaus: Julian Schnabel
Käsikirjoitus: Rula Jebreal
Pääosissa: Freida Pinto, Hiam Abbass, Willem Dafoe
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1366409/

Löyhästi tositapahtumiin perustuva Miral on Rula Jebrealin omaelämänkertaan pohjautuva elokuva. Se kertoo naisten elämästä pitkään jatkuneen lähi-idän kriisin keskellä, nivoutuen lopulta Miralin (Freida Pinto) elämäntarinaksi.

7-vuotiaan Miralin elämä kokee suuren käänteen kun hänen äitinsä kuolee traagisesti. Hind Husseinin (Hiam Abbas) tyttökoulu ottaa orvon tytön suojiinsa ja siellä Miral saakin viettää nuoruutensa. Koulu tarjoaa Miralille hyvät ja rauhalliset mahdollisuudet elämään, ympärillä raivoavasta sodasta huolimatta. Kaikki kuitenkin muuttuu kun hänet 17-vuotiaana lähetetään opettajaksi pakolaisleirille. Siellä hän joutuu kohtaamaan sodan raadollisuuden ja tekemään vaikeita päätöksiä elämänsä ja näkemyksiensä suhteen.