8.12. Rare Exports

Suomi, Norja, Ranska, Ruotsi 2010
K-13, 85 min
Ohjaus: Jalmari Helander
Käsikirjoitus: Jalmari Helander
Pääosissa: Rauno Juvonen, Tommi Korpela, Jorma Tommila, Onni Tommila
Genre: Fiktio, jännitys, fantasia
Esityskieli: suomi, englanti

http://www.imdb.com/title/tt1401143/

Rare Exports – se todellakin erilainen joulutarina, vinksahtanut sellainen. Joulutarinamme alkaa kun Korvatunturin liepeillä tapahtuu kummia samaan aikaan, kun kansainvälinen tutkimusryhmä on aloittanut kaivaukset Korvatunturilla. Sieltäpä melkein 500 metrin syvyydestä löytyykin jotain säilöttynä jäähän ja sahanpuruihin. Vihje: siihen liittyy jotain punaista.

Rare Exports -elokuvan juuret ovat kahdessa saman tiimin tekemässä aikaisemmassa samaa teemaa käsittelevässä lyhytelokuvassa, jotka levisivät Internetissä saavuttaen hurjan suosion. Alkuperäisen idean venyttäminen 1½ tunnin pläjäykseksi toimii yllättävän hyvin ja on virkistävää nähdä näinkin erilaista melkein suomalaista elokuvaa vaihteeksi.