14.2. Moonrise Kingdom

USA, 2012Moonrise_Kingdom_poster300px
K-12, 94 min
Ohjaaja: Wes Anderson
Käsikirjoittaja: Wes Anderson & Roman Coppola
Pääosissa: Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton, Frances McDormand, Bill Murray, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Harvey Keitel
Genre: draama, komedia, romantiikka
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1748122/

Wes Anderson on tunnettu omalaatuisista, värikkäistä ja hieman vinksahtaneista, mutta erinomaisista elokuvistaan (mm. The Darjeeling Limited; Steve Zissoun vedenalainen maailma), eikä Moonrise Kingdom petä Andersonin ystävien odotuksia. Orvon partiopojan ja vanhempiensa väärin ymmärtämän teinitytön huima pakomatka luonnonhelmaan sisältää huumoria, myrskytuulia, B-luokan erikoistehosteita ja ison kasan Hollywood tähtiä (Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray ym.). Loppua kohti huimillekin kierroksille kiihtyvä elokuva on kuitenkin pohjimmiltaan lämminhenkinen kuvaus 60-lukulaisesta pienyhteisöstä ja aikuiseksi kasvamisesta.