21.2. The Tree of Life

Huom! Loppuillan näytös alkaa klo 20.15!

USA, 2011Tree_of_life_juliste300px
K-11, 139 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Terrence Malick
Pääosissa: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Hunter McCracken
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt0478304/
http://www.twowaysthroughlife.com/

Harvakseltaan ohjaavan Terrence Malickin The Tree of Lifessa pieni on osa suurempaa kokonaisuutta. Se kertoo tarinan erään perheen iloista ja menetyksistä lomittuneena maailman syntyyn ja evoluutioon. Isä (Brad Pitt) johtaa perhettä hallitsevalla otteella ja pitää kurissa kolmea poikaansa. Äiti (Jessica Chastain) yrittää luovia tilanteiden mukaan ja käsittelee lapsiaan pehmeämmin. Etualalle nousee pojista vanhin (lapsena Hunter McCracken, aikuisena Sean Penn), jonka kasvutarina kuljettaa elokuvaa.

The Tree of Life pohtii elämää ja kuolemaa, ihmisen paikkaa tässä maailmassa, luontosuhdetta ja Jumalaa, joka on ihmisten yritys ymmärtää elämän kulkua. Erityisen kauniisti ja pienin häivähdyksin nousee esille veljesten välinen kiintymys ja perheen sisäinen dynamiikka.

Pitkään odotettu The Tree of Life on jakanut jyrkästi mielipiteitä. Toisille se on liian uskonnollinen ja toisille silkkaa elokuvallista runoutta. Cannesissa The Tree of Life voitti elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun.