28.2 Barbara

Saksa, 2012Barbara_uusi_700x1000_vedos6300px
K-12, 105 min
Ohjaus: Christian Petzold
Käsikirjoitus: Christian Petzold, Harun Farocki
Pääosissa: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock
Genre: draama
Esityskieli: saksa

http://www.imdb.com/title/tt2178941/

Barbara sijoittuu 1980-luvun alkuun, jolloin muurilla jaetussa Saksassa ei ollut mahdollisuutta liikkua saati elää vapaasti. Elokuvan päähenkilö Barbara (Nina Hoss), berliiniläinen lääkäri, karkotetaan pieneen itäsaksalaiseen kylään matkustuslupa-anomuksen vuoksi. Maaseudulla Stasin valvonta ulottuu kaikkialle, eikä naapureihin tai kollegoihin voi luottaa. Potilailleen omistautuneen, mutta etäisen Barbaran saa eloon vain salaiset kohtaamiset länsisaksalaisen sulhasensa kanssa, sekä suunnitelmat länteen loikkaamisesta.

Elokuvan ohjannut ja käsikirjoittanut Christian Petzold ei tingi realismista, vaan kuvaa DDR:n ahdasta ilmapiiriä liioittelematta tai romantisoimatta. Elokuva palkittiinkin Berliinin elokuvajuhlilla hopeisella karhulla parhaasta ohjauksesta helmikuussa 2012.