7.3. Kukkulan tyttö, sataman poika (Kokuriko-zaka kara)

Japani, 2011kukkulan_tytto_juliste300px
K-7, 91 min
Ohjaus: Goro Miyazaki
Käsikirjoitus: Hayao Miyazaki, Keiko Niwa
Pääosissa ääninä: Masami Nagasawa, Junichi Okada, Rumi Hiiragi
Genre: animaatio, draama
Esityskieli: japani

http://www.imdb.com/title/tt1798188/

Kukkulan tyttö, sataman poika on Studio Ghiblin (Naapurini Totoro, Porco Rosso) uusin elokuva. Se kertoo teinien silmin 60-luvun Japanin murrostilasta vanhojen perinteiden ja uuden avoimen maailman kohdatessa.  Lähestyvien Japanin 1964 olympialaisten takia purettavaksi määrätty kerhotalo liittää yhteisön nuoret vastarintaan ja antaa rungon tälle nostalgiselle ja tunnelmalliselle elokuvalle. Kuten useat muut Studio Ghiblin animaatiot, elokuva on selkeästi suunnattu vanhemmalle yleisölle.