25.4. JCVD

Belgia, Ranska 2008
K-16, 95 min
Ohjaaja: Mabrouk El Mechri
Käsikirjoittajat: Frédéric Bénudis, Mabrouk El Mechri, Christophe Turpin
Pääosissa:  François Damiens, Jean-Claude Van Damme, Zinedine Soualem
Genre: toiminta, komedia
Esityskieli: englanti, ranska

http://www.imdb.com/title/tt1130988/

Jean-Claude van Damme, 80- ja 90-lukujen ninja-action-tähti, esittää elokuvassa itseään vaihtoehtotodellisuudessa huono-onnisena näyttelijänä. Steven Seagal vie elokuvaroolit häneltä, ex-vaimo vie lapset ja rahat on loppu. Jean-Claude on palannut turvaan lapsuusmaisemiinsa Brysseliin, jossa hänet edelleenkin nähdään kansallissankarina. Millainen onkaan siis tämän tähden päivä tänään?

Ne jotka ovat katsoneet van Dammen elokuvia tuntevat hänet hiljaisena taistelukoneena, mutta tässä elokuvassa van Damme paljastaa aivan uudenlaisen puolen itsestään ja tekee sen erittäin uskottavasti. Elokuva kallistuukin paljon draaman puolelle. Elokuva oli vuonna 2008 ehdokkaana Cannesin elokuvajuhlilla kilpailemassa Kultaisesta palmusta.