13.09. The Artist

Ranska, 2011
K-7, 100 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Michel Hazanavicius
Pääosissa: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, Penelope Ann Miller
Genre: komedia, romantiikka
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1655442/

Mustavalkoisen mykkäelokuvan ei odottaisi nykypäivinä kahmivan Oscareita, mutta kepeä ja viihdyttävä The Artist on erittäin viihdyttävä elokuva. Vuosien 1927–1933 välillä tapahtuva The Artist on perinteinen rakkaustarina, mutta kertoo samalla äänen tulosta elokuviin. Varsinaisen dialogin puuttuessa elokuvamusiikkia käytetään sitomaan tunnelmaa yhteen. Elokuvassa viitataan myös tyylillisesti paljon vanhojen filmien aikakauteen, mutta toteutus on lopulta moderni. Leikkisä elokuva onkin toimivaa viihdettä, eikä mustavalkoisuus ja mykkyys tunnu avantgardiselta taidepläjäykseltä, vaan ilakoivan kevyeltä kokemukselta.