27.09. Kilimanjaron lumet (Les neiges du Kilimandjaro)

Ranska, 2011
K-12, 107 min
Ohjaus ja käsikirjoitus:  Robert Guédoguian
Pääosissa: Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Jean-Pierre Darroussin
Genre: draama
Esityskieli: ranska

http://www.imdb.com/title/tt1852006/

Kilimanjaron lumet on Robert Guédoguianin ohjaus, jonka ensiesitys oli Cannesissa 2011. Elokuva oli katsojien suosikki ja voitti Kultaisen Piikin Valladolidin kansainvälisillä filmifestivaaleilla.

Michel on ikänsä toiminut ammattiyhdistysliikkeessä. Hän saa tehtäväkseen erottaa 20 työntekijää ja suorittaa henkilöiden valinnan arvalla. Solidaarisuuden nimissä hän lisää oman nimensäkin listalle. Myöhemmin Michel ja hänen vaimonsa Marie-Claire joutuvat törkeän ryöstön kohteeksi ja ryöväriksi paljastuu Michelin erottama nuori työntekijä, joka on käyttänyt saaliin vuokran ja veljiensä ruuan maksuun. Elokuva käsittelee vahvasti luokkajakoa, joka yhä vaivaa yhteiskuntaamme.