20.09 Carnage

Iso-Britannia, 2011
K-7, 79 min
Ohjaus: Roman Polanski
Käsikirjoitus: Yasmina Reza ja Roman Polanski
Pääosissa:  Jodie Foster, Kate Winslet ja Christoph Waltz
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1692486/

Roman Polanskin elokuvassa katsotaan, miten käy, kun neljä aikuista ihmistä laitetaan yhteen selvittämään asioita aikuismaisesti. 11-vuotiaat pojat ovat päätyneet koulussa tappeluun ja lopputuloksena on muutama irronnut hammas. Tappelupukareiden vanhemmat kokoontuvat yhdessä selvittämään tilannetta sivistyneesti, mutta ei aikaakaan, kun tunnelma kiristyy. Tapaamisen on järjestänyt Penelope (Jodie Foster), joka uskoo vankasti ihmisoikeuksiin ja oikeudenmukaisuuteen. Kiistaan vedetään pikkuhiljaa mukaan yhteiskuntaluokat, sukupuoliroolit ja hyvä vanhemmuus. Lapset jäävät lopulta sivuseikaksi. Polanski on tätä elokuvaa ohjatessaan elementissään ja elokuvan musta, jopa brutaali, huumori on hetkittäin herkullista.