11.10. Kovasikajuttu

Suomi, 2012
S, 85 min
Ohjaus: Jukka Kärkkäinen, J-P Passi
Pääosissa: Pertti Kurikan nimipäivät -bändi
Genre: dokumentti
Esityskieli: suomi

http://kovasikajuttu.fi

Kovasikajuttu on dokumentti kulttimaineeseen nousseesta Pertti Kurikan nimipäivät -bändistä. Kehitysvammaisuus ja punk ovat kiven kova yhdistelmä, jota sitoo yhteiskunnan ulkopuolisuus ja hyljeksintä. Mutta ei Pertti Kurikan nimipäiviä kiinnosta myöskään holhous ja sääli, eikä dokumentti sitä onneksi tarjoakaan, vaan bändin vaiheita seurataan kaunistelematta ja ilman ikuista hoivasuodatinta. Tämä on siis ehdottomasti katsomisen arvoinen dokumentti.

Eli tiivistetysti bändin sanoittajan Kari Aallon sanoin: ”Leffa kertoo Pertti Kurikan Nimipäivistä… eli yhdestä keharista, joka laulaa punkkia ja kolmesta keharista, jotka soittaa punkkia. Se kannattaa käydä kattomassa ja miettii, et kannattaako kehareita vihata vai kannattaako niitä rakastaa ja kunnioittaa”.