25.10. Best Exotic Marigold Hotel

Iso-Britannia, USA, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, 2011
K-12, 124 min
Ohjaus: John Madden
Käsikirjoitus: Deborah Moggach, Ol Parker
Pääosissa: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson,  Dev Patel
Genre: komedia, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1412386/

Tämä hilpeä ja lämminhenkinen komedia kerää yhteen brittinäyttelijäkonkareiden kerman. Joukko toisilleen vieraita englantilaisia eläkeläisiä lähtee Intiaan paremman loppuelämän toivossa, mutta perillä odottaakin jotain aivan muuta kuin esitteiden kiiltokuvamaisemat. Hotellin nuori omistaja tuskailee äitinsä ja rahoittajien ristipaineessa ja sekalaisesta eläkeläisjoukosta yksi etsii kadotettua rakkauttaan, toinen koittaa löytää vielä viimeisen ihastuksen vanhoille päivilleen ja kolmas opettelee uutta elämää leskenä. Vaikka kyseessä onkin komedia, elokuva ei ole vain tyhjänpäiväistä naurattamista, vaan paikoin hyvinkin vakava ja koskettava. Ja totta kai upeat näyttelijät saavat päähenkilönsä elämään ja hienoja roolisuorituksia on ilo seurata.