01.11. Poikani Kevin (We Need to Talk about Kevin)

Iso-Britannia, USA, 2011
K-16, voi aiheuttaa ahdistusta, 112 min
Ohjaus: Lynne Ramsay
Käsikirjoitus: Lynne Ramsay ja Rory Kinnear perustuen Lionel Shiverin romaaniin
Pääosissa: Tilda Swinton, John C. Reilly ja Ezra Miller
Genre: draama, trilleri
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1242460/maindetails
http://kevin.oscilloscope.net/

Poikani Kevin on tunteisiin vetoava Lynne Ramsayn ohjaama ja käsikirjoittama, Lionel Shriverin samannimiseen romaaniin perustuva draamatrilleri, jossa kuvataan perheenäiti Evan (Tilda Swinton) näkökulmasta äidin ja esikoispoika Kevinin (Ezra Miller) välistä vaikeaa suhdetta. Kevin käyttäytyy pienestä pitäen kummallisesti, mutta 15-vuotiaana hän tekee jotain karmaisevaa, anteeksiantamatonta ja peruuttamatonta.

Brutaali ja julma elokuva kertoo kuinka äiti Eva kamppailee vuoroin syyllisyydentuntonsa, vuoroin oman surunsa kanssa, päätyen miettimään, että kuinka pitkälle äidin rakkaus riittää ja rakastiko hän koskaan poikaansa?

Ohjaaja Lynne Ramsay on kenties ainoa Skotlannissa kasvanut naisohjaaja, joka on lyönyt itsensä kansainvälisesti läpi. Ramsayn tyyli on visuaalinen ja hän kuljettaa tarinaa epälineaarisesti joskin johdonmukaisesti. Tilda Swinton ei tuota pettymystä pääosassa taaskaan ja hänet palkittiinkin useilla elokuvafestivaaleilla. Lisäksi Poikani Kevin voitti parhaan elokuvan palkinnon Lontoon elokuvafestivaaleilla.