08.11. My Week with Marilyn

Iso-Britannia, USA, 2011
S, 100 min
Ohjaus: Simon Curtis
Käsikirjoitus: Adrian Hodges
Pääosissa: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Judi Dench, Emma Watson
Genre: draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1655420/

Colin Clarkin muistelmateoksiin perustuva My week with Marilyn sijoittuu 1956 Englantiin Prinssi ja revyytyttö –elokuvan kuvauksiin, joihin nuori elokuva-alalle tähtäävä Clark pääsee avustajaksi. Marilynin tuoreen aviomiehen, Arthur Millerin, matkustaessa takaisin Yhdysvaltoihin Clark on Englannissa Marilynin seuralaisena. Clark pääsee todistamaan läheltä, millainen maailman palvotuin nainen on kulissien takana: huumaava, viaton, epävarma ja pelokas. Marilyn on suosionsa huipulla, mutta elokuvaa ohjaava ja tähdittävä näyttelijälegenda Sir Lawrence Olivier on menettää hermonsa Marilynin myöhästelyiden ja oikkujen vuoksi.

Michelle Williams on vakuuttava roolissaan Marilynina; hän voitti roolisuorituksestaan Golden Globe -palkinnon ja oli ehdolla parhaan naispääosan Oscarin saajaksi. Tätä elokuvaa on toivottu näytettäväksi, sillä elokuussa Marilynin kuolemasta on kulunut 50 vuotta. Marilyn on suora esikuva monelle tämän päivän näyttelijättärelle.