15.11. Orfeus (Orphée)

Ranska, 1950
K-16, 95 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Jean Cocteau
Pääosissa:  Jean Marais, François Périer and María Casares
Genre: fantasia, draama, romanssi
Esityskieli: ranska

http://www.imdb.com/title/tt0041719/

Kreikkalaiseen mytologiaan perustuva tarina Orfeuksesta, hänen vaimostaan Eurydicestä ja Kuoleman alamaailmasta. Tapahtumapaikkana toimii toisen maailmansodan jälkeinen 50-luvun Ranska. Orfeus on runoilija, joka erinäisen tapahtuman kautta rakastuu mysteeriseen ja kauniiseen Prinsessaan (Kuolema). Prinsessa murhauttaa Eurydicen saadakseen Orfeuksen palaamaan alamaailmaan, jossa häntä odottaa valinta. Orfeus on elokuvana ennenkokemattoman, hypnoottinen tarina, joka vie katsojansa matkalle arkipäivän todellisuuden ja alamaailmaan välille surrealistisella tavalla.