22.11. This Must Be the Place

USA, Italia, Irlanti, 2011
K-12, 118 min
Ohjaus: Paolo Sorrentino
Käsikirjoitus: Paolo Sorrentino, Umberto Contarello
Pääosissa: Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch, Eve Hewson
Genre: komedia, draama
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1440345/

Hyvin tupeerattu Sean Penn näyttelee ikääntyvää rokkaria Cheyennea Paolo Sorrentinon uusimmassa elokuvassa This Must Be the Place. Cheyennen elämän ulkonaiset olosuhteet ovat hyvällä mallilla, mutta mies vain töpsöttelee apaattisen oloisena miljoonakartanossaan. Käänne tapahtuu, kun Cheynne pakottautuu matkustamaan etäisen isänsä kuolinvuoteelle rapakon taakse. Isä kerkeää kuolla ja jää yhtä etäiseksi kuin ennenkin, mutta pöytälaatikosta löytyvä erikoinen elämäntyö vangitsee pojan mielenkiinnon ja saattaa tämän ikävystymisen karistavalle matkalle.

This Must Be the Place on nokkela, tunnelmallinen aikuisen miehen kasvutarina. Se kilpaili vuoden 2011 Cannesin elokuvajuhlilla Kultaisesta palmusta.