13.12. Iron Sky

Suomi, Saksa, Australia, 2012
K-12, 93 min
Ohjaus: Timo Vuorensola
Käsikirjoitus: Johanna Sinisalo, Jarmo Puskala, Michael Kalesniko
Pääosissa:  Götz Otto, Udo Kier, Tilo Prückner, Julia Dietze
Genre: toiminta, komedia, sci-fi
Esityskieli: englanti, saksa

http://www.imdb.com/title/tt1034314/

Toisen maailmansodan jälkeen pieni joukko natseja onnistui pakenemaan kuuhun, jonka pimeälle puolelle he ovat kaikessa hiljaisuudessa rakentaneet massiivisen tukikohdan sotakoneineen. Iron sky sijoittuu vuoteen 2018, kun Yhdysvallat lähettää kuuhun joukon astronautteja, jotka joutuvat kosketukseen kuunatsien kanssa. Tämä saa natsit laittamaan suunnitelmansa toteutukseen ja täysimittainen maailmanvalloitus käynnistyy.

Iron Sky on sopivasti kieli poskella tehty scifikomedia, jonka visuaalinen anti ei jätä ketään kylmäksi. Vaikka heti julkaisun jälkeen elokuva sai kriitikoiden keskuudessa hieman ristiriitaisen vastaanoton, on Iron Sky palkittu muun muassa Brysselin kansainvälisillä fantasiaelokuvafestivaaleilla Hopeinen Melies- sekä yleisöpalkinnolla.