9.2. Sade kuuluu meille (También la lluvia)

Espanja, Meksiko, Ranska, 2010
K-12, 104 min
Ohjaus: Iciar Bollain
Käsikirjoitus: Paul Laverty
Pääosissa: Gael Garcia Bernal, Luis Tosar, Karra Eljalde
Genre: draama, historia
Esityskieli: espanja, cuechua

http://www.imdb.com/title/tt1422032

Espanjalainen ohjaaja Sebastián, hänen tuottajansa Costa ja kaikki kuvaushenkilökunta on Boliviassa Cochabamban alueella kuvaamassa elokuvaa Christopher Columbuksesta, tämän ensimmäisistä tutkimusretkistä ja siitä kuinka espanjalaiset kohtelivat intiaaneja tuona aikana. Costa on valinnut tämän kuvauspaikan, koska elokuvan budjetti on pieni, ja ekstroja sekä paikallisia näyttelijöitä saa pienellä rahalla. Asiat luistavat, kunnes veden lähteen yksityistämisestä syttyy konflikti. Ongelma on siinä, että eräs paikallisista näyttelijöistä on yksi protestiliikkeen johtajista

Paul Lavertyn terävästi käsikirjoittama ja Icíar Bollaínin (espanjalainen ohjaajaksi alkanut näyttelijätär ja Lavertyn elämänkumppani) ammattitaitoisesti ohjaama ’Sade kuuluu meille’ tarkastelee Boliviassa vuonna 2000 sattunutta sosiaalista ja poliittista tapahtumaa, ’Vesisotaa’, joka sai alkunsa amerikkalaisen yrityksen pyrkiessä yksityistämään juomaveden jakelun Carachamban kaupungissa ja nostaa hintaa sadoilla prosenteilla.