15.3. Midnight in Paris

Espanja, USA, 2011
S, 94 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Woody Allen
Pääosissa: Owen Wilson, Marion Cotillard, Rachel McAdams, Michael Sheen, Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni
Genre: romanttinen komedia, fantasia
Esityskieli: englanti, ranska, espanja

http://www.imdb.com/title/tt1605783/

Woody Allen jatkaa uusimmassa elokuvassaan Euroopan pääkaupunkien kiertelyä, ja tällä kertaa vuorossa on postikortin kaunis Pariisi. Romanttisen komedian pääosissa ovat upea kaupunki ja nuori kihloissa oleva amerikkalainen pariskunta (Wilson ja McAdams). Elokuva pyörii tämän parin ja heidän läheistensä ympärillä, ja elokuva on tuttua Allenia: eriskummallisia ihmisiä, paljon puhetta ja kepeitä kommelluksia. Mystinen keskiyön Pariisi on yllätyksiä täynnä ja tarjoaa nostalgiakaipuisille sieluille pakopaikan parempaan aikaan. Onko kukaan meistä tyytyväinen nykyhetkeensä ja onko meille kaikille jossain oma kulta-aika?

Midnight in Paris ei herätä suuria ajatuksia tai jää mieltä kaihertamaan, mutta ei sen tarvitsekaan. Se on kevyt hyvän mielen elokuva, jonka jälkeen katsojat poistuvat teatterista hymyssä suin ja kenties varaavat lennot Pariisiin.