22.3. Melancholia

Tanska, Ruotsi, Ranska, Saksa, 2011
K-11, 136 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Lars Von Trier
Pääosissa: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland
Genre: luokitteluja uhmaava
Esityskieli: englanti

HUOM! LOPPUILTA KLO 20.15

http://www.imdb.com/title/tt1527186/

Valtavan kokoinen planeetta Melancholia lähestyy uhkaavasti maapalloa. Samaan aikaan Justine (Kirsten Dunst) viettää hohdokkaita unelmahäitään rahaa naineen siskonsa (Charlotte Gainsbourg) kustannuksella. Häävastaanoton edetessä ja Melancholian lähestyessä Justine vajoaa kuitenkin yhä syvemmälle melankoliaan ja masennukseen.

Melancholia on elokuva joka kertoo maailmanlopusta, sekä henkilökohtaisella että maailmallisella tasolla. Ohjaaja Lars Von Trier palaa osittain Antichristissa (2009) aloittamaan ”ahdistuneen naisen” -teemaan ja saa Kirsten Dunstilta ennenäkemättömän roolisuorituksen Justinen masennuksen saavuttaessa lähes katatonisen tilan. Trierin uusin elokuva voitti viime vuonna parhaan eurooppalaisen elokuvan palkinnon ja Kirsten Dunst puolestaan voitti Cannesin elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnon.