19.4. Merelle (Alamar)

Meksiko, 2008
S, 73 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Pedro González-Rubio
Pääosissa: Jorge Machado, Natan Machado Palombini, Roberta Palombini, Nestor Marin
Genre: dokumentti
Esityskieli: espanja, italia

http://www.imdb.com/title/tt1502396/

Merelle on Pedro González-Rubion ensimmäinen pitkä elokuva ja sekään ei ole pituudella pilattu. Elokuva on minimalistinen dokumentti ihmisen ja luonnon suhteessa. Dokumentin keskiössä ovat nuori poika Natan, hänen isänsä ja vanha kalastaja. Natan on kahden kulttuurin lapsi – hänen äitinsä elää urbaania elämää Roomassa, mutta hänen isänsä on maya-intiaanin jälkeläinen, joka elää kalastuksesta pienessä meksikolaiskylässä.

Elokuvassa Natan lähtee joksikin aikaa Meksikoon isänsä luokse. Siellä isä ja vanha kalastaja opettavat pojalle perinteistä elämää meren äärellä. Rauhalliseen tahtiin etenevässä tarinassa Natanin välityksellä katsojaa muistutetaan siitä, että kaikissa ympäristöissä, niin suurkaupungissa kuin luonnonkauniissa koralliriutassakin, on jotain arvokasta meille kaikille.