26.4. Drive

USA, 2011Drive K-16, 100 min
Ohjaus: Nicolas Winding Refn
Käsikirjoitus: Hossein Amini, James Sallis
Pääosissa: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston
Genre: draama, rikos
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt0780504/

Nimetön stunttiajaja (Gosling) tekee öisin keikkaa pikkurikollisten Kuskina. Los Angelesiin asettunut mies ihastuu naapurissa asuvaan yksinhuoltajaäiti Ireneen (Mulligan), jonka puoliso on vankilassa. Kun puoliso vapautuu vankilasta, Kuski pelkää Irenen ja tämän pojan turvallisuuden puolesta. Hän ottaa vastaan ison keikan kerätäkseen rahaa perheen uutta elämää varten. Keikka menee kuitenkin pahasti pieleen ja nyt Kuskilla on rikolliset perässään.

Drive on tanskalaisohjaaja Nicolas Winding Refnin uutuus. Refn tunnetaan elokuvista Bronson (2008), Valhalla Rising (2009) ja Pusher-trilogiasta.