3.5. Prinsessa

Suomi, 2010
K-12, 103 min
Ohjaus: Arto Halonen
Käsikirjoitus: Arto Halonen, Pirjo Toikka ja Paavo Westerberg
Pääosissa: Katja Kukkola, Samuli Edelmann, Krista Kosonen, Paula Vesala
Genre: kotimainen draama
Esityskieli: suomi

http://www.imdb.com/title/tt1428453

Tositapahtumiin pohjautuva tarina Prinsessasta on dokumentaristina tunnetun Arto Halosen debyytti, ensimmäinen teatterilevityksen saanut pitkä fiktioelokuva. Elokuva kertoo koskettavan, huumorilla höystetyn tarinan sijaiskodista toiseen pompotellusta Anna Lappalaisesta, joka päätyy mielisairaalaan kuvitellessaan olevan Prinsessa Buckinghamin palatsista. Prinsessa sulattaa sekä potilaiden että hoitohenkilökunnan sydämet valloittavalla persoonallaan ja hänestä kehkeytyy legenda Kellokosken mielisairaalassa, jossa hän vietti yli 50 vuotta elämästään.

Elokuvan pääroolissa Prinsessana sädehtii Katja Kukkola, joka voitti Parhaan naispääosan Jussin onnistuneesta suorituksestaan Kellokosken Prinsessana. Muissa rooleissa nähdään joukko suomalaisia elokuvatähtiä ja PMMP -yhtyeestä tunnettu Paula Vesala ensimmäistä kertaa valkokankaalla.