27.9. Call Me by Your Name

Italia, Ranska, Brasilia, Yhdysvallat, 2017, K-12, 132 min
Ohjaus: Luca Guadagnino. Käsikirjoitus: James Ivory
Pääosissa: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
Lajityyppi: draama, romantiikka.
Esityskieli: englanti, italia, ranska, saksa, heprea

Luca Guadagninon Call me by your name on intohimoinen rakkaustarina vuoden 1983 Rivieralta. Yliopisto-opiskelijan ja professorin pojan (Timothée Chalamet) välilla lempi leimahtaa loimuten, kun Oliver (Armie Hammer) saapuu teini-ikäisen Elion kotiin hänen isänsä assistentiksi. Elokuva kuvaa sensuellisti nuoren miehen ja teinipojan syvenevällä kesäromanssilla ensirakkauden odottamatonta kohtaamista. Miljöönä toimii Eliotin perheen paratiisimainen 1600-luvun historian ja taiteen värittämä huvila, jossa kuumat kesäpäivät kuluvat raukean verkkaisesti. Andre Acimanin kirjaan perustuva elokuva on Guadagninon teosten sensuellimmasta päästä, mutta himoa siitä ei missään nimessä puutu.