11.10. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Ohjaus: Martin McDonaugh. Käsikirjoitus: Martin McDonaugh
Pääosissa: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell
Lajityyppi: rikos, draama, komedia. Esityskieli: englanti

Mildred Hayes (Frances McDormand) on äiti, joka on saanut tarpeekseen kotikaupunkinsa poliisin kykenemättömyydestä löytää syyllinen hänen tyttärensä murhaan. Vuosien odottelun jälkeen hänen pinnansa vihdoin palaa ja hän päättää itse saada jotain aikaiseksi omalla suorasanaisella ja provokatiivisella tavallaan.

”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” on mustalla huumorilla höystetty elokuva periksiantamattomuudesta, kostosta, sekä vahvojen tunteiden kohtaamisesta lain kanssa. Se käsittelee nykypäivänä

esillä olevia aiheita kuten rasismia ja naisten asemaa tavalla, joka imee katsojan niin Mildredin kuin paikallisen sheriffin (Woody Harrelson) ajatusmaailmoihin sekä herättää tunteita laidasta laitaan. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Martin McDonaugh on luonut teoksen, joka paisuu hiljalleen pienistä henkilökohtaisista lähtökohdista suuria teemoja käsitteleväksi kertomukseksi, jossa nähdään hienoja roolisuorituksia varsinkin pääosien näyttelijöiltä. Elokuva voitti parhaan naispääosan (Frances McDormand) sekä parhaan miessivuosan (Sam Rockwell) Oscar-palkinnot, sekä keräsi paljon tunnustusta erinomaisesta käsikirjoituksesta ja editoinnista.