18.10. Synkin hetki

UK 2017, K12, 125 min
Ohjaus: Joe Wright. Käsikirjoitus: Anthony McCarten
Pääosissa: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas
Lajityyppi: historiallinen draama. Esityskieli: englanti
Historiallisiin tapahtumiin pohjautuva Synkin hetki käynnistyy toisen maailmansodan alkumyllerryksistä. Iso-Britannian pääministeri Neville Chamberlain oli liian heikko johtamaan maata natsi-Saksaa ja Adolf Hitleriä vastaan. Hitleriin luottanut Chamberlain oli epäsuosiossa, joten maalle tarvittiin uusi pääministeri, joka kykenisi saamaan puolelleen niin maan opposition kuin hallituksenkin.
Kyseinen henkilö oli muodollisesti epäpätevä viskin ja sikarien suurkuluttaja, monista hyvin epämiellyttävä laivastoministeri Winston Churchill (Oldman). Synkin hetki kuvaa Churchillin ensimmäistä, myrskyisää kuukautta Britannian johdossa, kun pääministeri on yksin, vailla liittolaisia ja Britanniaa uhkaa Saksan invaasio. Elokuva sai kaksi Oscaria, Oldmanin pääsosasta ja maskeerauksesta sekä Golden Globen draaman pääsosasta (Oldman).