15.11. Kohti valoa

Japani, 2017, 101 min
Ohjaus: Naomi Kawase. Käsikirjoitus: Naomi Kawase
Pääosissa: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki
Lajityyppi: draama. Esityskieli: japani

Misako (Ayame Misaki) on nuori japanilainen nainen, joka tekee työkseen kuvailevia ääniraitoja elokuviin näkövammaisia varten. Työskennellessä erään elokuvan kanssa hän saa erityisen ankaraa kritiikkiä vanhalta valokuvaajalta Nakamorilta (Masatoshi Nagase). Aluksi Misako pahastuu tästä, mutta pian hän alkaa kiinnostua hiljalleen sokeutuvan Nakamorin valokuvista, mikä tuo heidät lähemmäksi toisiaan. Yhdessä he oppivat näkemään säteilevän kauniin maailman, joka ei ole silmin nähtävissä.

Kohti valoa on kaunis ja tunteikas elokuva, joka kertoo menetyksestä, sen hyväksymisestä, sinnikkyydestä ja toivosta. Elokuva voitti arvostetun ekumeenisen juryn palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla.