29.11. Näkemiin taivaassa

Ranska 2017, K-16, 117 min
Ohjaaja: Albert Duponte. Käsikirjoitus: Albert Dupontel
Pääosissa: Albert Dupontel, Nahuel Pérez Biscayart, Laurent Lafitte
Lajityyppi: draama, rikos. Esityskieli: ranska

Eletään ensimmäisen maailmansodan viimeisiä hetkiä, Albert Maillard pelastaa Edouard Péricourtin varmalta kuolemalta juuri viimeisellä hetkellä. Varakkaan perheen taiteellisesti lahjakasta Edouardia ja vaatimattomasta taustasta tulevaa Albertia ei yhdistä mikään muu kuin sota ja rikastumista kaikin keinoin tavoitteleva luutnantti Pradelle, joka komentaa joukkonsa järjettömään hyökkäykseen juuri ennen rauhaa, tavoitteenaan saada urotyöstä mainetta, kunniaa sekä vaurautta. Komento sitoo kolme erilaista kohtaloa toisiinsa. Tämä tempaus pilaa Albertin ja Edouardin mahdollisuudet normaaliin elämään.

Elokuva sisältää runsaasti erilaisia tunteita ja teemoja, lopputulos saa sekä nauramaan, kauhistumaan että kyyneleet valumaan.