15.2. Loikkarit

IMDb: 6,7/10, Rottentomatoes:
Viro, Latvia, Suomi 2017
K-7, 90 min
Ohjaus: Jaak Kilmi
Käsikirjoitus: Martin Algus
Pääosissa: Märt Pius, Karl-Andreas Kalmet, Veiko Porkanen, Esko Salminen
Lajityyppi: Komedia
Esityskieli: viro, ruotsi, suomi
http://www.imdb.com/title/tt6025806/

Tositapahtumien inspiroima elokuva vie katsojan takaisin 1980-luvulle neuvostovallan harmauteen. Se kertoo tarinan kolmesta kaveruksesta, jotka haikailevat vihreämmästä nurmesta rautaesiripun toisella puolella. Erinäiset hämäräbisnekset johtavat kuitenkin siihen, että he päättävät loikata länteen.

Loikkarit on hauska veijarikomedia, jossa jalka on kaasulla ja nilkka suorana.

Kotimaassaan Virossa huippusuosion saavuttanut elokuva on noussut maan kaikkien aikojen katsotumpien kotimaisten elokuvien kärkikastiin. Sivurooleissa nähdään suomalaisina kasvoina mm. Esko Salminen ja Aake Kalliala.

Yksi vastaus artikkeliin ”15.2. Loikkarit

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2018 | Hyvät Kuvat