22.2. Close-Knit

Japani 2017
IMDb: 6,5/10, Rotten Tomatoes: 100 %
K-12, 127 min
Ohjaus: Naoko Ogigami
Käsikirjoitus: Naoko Ogigami
Pääosissa: Rin Kakihara, Tôma Ikuta, Kenta Kiritani
Lajityyppi: draama
Esityskieli: japani

11-vuotias Tomo-tyttö (Rin Kakihara) jää yksin hänen äitinsä lähdettyä. Tomo päätyy asumaan enonsa luo, eritoten hänen transsukupuolisen tyttöystävän Rinkon (Tôma Ikuta) hoidettavaksi. Uuteen äitipuoleen totuttelu on Tomolle aluksi kova pala purtavaksi, mutta Rinko lopulta voittaa tytön puolelleen kokkaustaidoillaan. Eräänä päivänä Rinko opettaa hänelle kutomista, joka on Rinkolle itselleen ollut keino hallita omia turhautumisia ja aggressioita. Kutominen osoittautuu lopulta epätavanomaista perhettä yhteen sitovaksi asiaksi.

Helsingissä Ruokala Lokki -elokuvansa kuvanneen Naoko Ogigamin lämmin draama kysyy kysymyksiä muun muassa siitä, mikä on perhe, mitä on vanhemmuus. Perheitä yhdistävät samat ikuiset ongelmat, vaikka muoto muuttuu. Tärkeää on löytää ne asiat, jotka kutovat ihmisiä yhteen. Close-Knit voitti syksyllä 2017 pidetyillä 30. Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla yleisökilpailun palkinnon.

Yksi vastaus artikkeliin ”22.2. Close-Knit

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2018 | Hyvät Kuvat