1.3. The Square

IMDb: 7,7/10
Rottentomatoes 82%
Ruotsi/Saksa/Ranska/Tanska 2017
K-12, sisältää väkivaltaa ja voi aiheuttaa ahdistusta, 144 min
Ohjaus: Ruben Östlund
Käsikirjoitus: Ruben Östlund
Pääosissa: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West
Genre: draama, komedia
Esityskieli: englanti, ruotsi, tanska
http://www.imdb.com/title/tt4995790/

The Square on kertomus arvostetun nykytaidemuseon kuraattorista Christianista (Claes Bang). Hänen elämänsä ja työnsä tähtää yleviin periaatteisiin, kuten myös hänen museonsa tuleva näyttely ”The Square”, joka on kantaaottava teos epäitsekkyydestä. Mutta aina ei ole helppo toimia periaatteidensa mukaan. Tämä käy ilmi, kun Christianin kännykkä ja lompakko varastetaan ja hän alkaa nokkelana etsimään sitä takaisin. Samalla näyttelyn mainoskampanja alkaa karata käsistä. Alkaa tapahtumaketju, joka ajaa Christianin ja koko museon kriisin partaalle.

The Square ottaa käsittelyynsä ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja. Taidokkaasti tehty satiiri leikittelee yhteiskuntakritiikillä ja kulttuurieliitin näkemyksillä. Elokuva kuuluu ehdottomasti vuoden 2017 parhaimmistoon ja onkin voittanut useita palkintoja, kuten Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun.

Yksi vastaus artikkeliin ”1.3. The Square

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2018 | Hyvät Kuvat