15.3. Red Turtle

Ranska, Belgia, 2016 K7, 80 min
IMDb: 7,6/10, Rottentomatoes: 94%
Ohjaus: Michael Dudok de Wit
Pääosissa: Emmanuel Garijo, Tom Hudson, Baptiste Goy
Lajityyppi: Animaatio, fantasia
Esityskieli: Ei dialogia

 

Parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokas Red Turtle on Ghibli studioiden ensimmäinen kansainvälinen yhteistyö, ja alkuminuuteista asti on selvää, että kyseessä on jotain poikkeuksellista. Rauhallisesti etenevä ja yksinkertaista, mutta sitäkin näyttävämpää piirrosjälkeä suosiva animaatio on universaali ylistys luonnolle, rakkaudelle ja perheelle. Elokuva on ollut Suomessa teattereissa vain erikoisnäytöksinä, joten nyt on erinomainen tilaisuus nähdä se myös Kuopiossa.

 

Runollinen tarina kertoo miehestä, joka herää haaksirikon jälkeen autiolta saarelta ja yrittää sitten kaikin keinoin päästä takaisin kotiin. Jostakin syystä kaikki yritykset estää kuitenkin iso punainen kilpikonna.

 

Yksi vastaus artikkeliin ”15.3. Red Turtle

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2018 | Hyvät Kuvat