22.3. Kosketuksissa

IMDb: 8,0/10, Rottentomatoes: 90%
Unkari, 2017
K16, 116 min
Ohjaus: Ildikó Enyedi
Käsikirjoitus: Ildikó Enyedi
Pääosissa: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély
Lajityyppi: draama, romanssi
Esityskieli: unkari
http://www.imdb.com/title/tt5607714/

Tarina alkaa teurastamolta, jonka talouspäälikkö Endre(Morcsányi) on.
Eräänä päivänä hän huomaa uuden tulokkaan Marian(Borbély), joka on kylmän etäinen ja luotaantyöntävä. Käy ilmi, että Marian sielun haavat estävät häntä olemaan fyysisessä kosketuksessa toisten kanssa.

Poliisi vierailee teurastamolla paljastuneen varkauden vuoksi ja neuvoo  Endreä teettämään psykologisen arvioinnin henkilökunnastaan. Endre kiinnostuu haastatteluja tekemään tulleesta psykologista. Tämän johdolla käytyjen keskustelujen myötä käy ilmi Marian ja Endren nähneen täsmälleen samaa unta ja näiden välille syntyy tunneyhteys.

Elokuva on visuaalisesti kaunis, liikuttava ja hauskakin. Sen suurin saavutus on kuitenkin draamallisuuden säilyttäminen tunteellisesta intimiteetistä huolimatta. Se voitti sekä Berliinin Kultaisen Karhun 2017, että Sydneyn Film Festivalin 2017 parhaasta elokuvasta. Lisäksi naispääosan Borbély voitti European Film Awardsin 2017 parhaan naisnyttelijän palkinnon.

Yksi vastaus artikkeliin ”22.3. Kosketuksissa

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2018 | Hyvät Kuvat