12.4. The Killing of a Sacred Deer

Irlanti, Iso-Britannia 2017
IMDb: 7,3/10, Rotten Tomatoes: 79%
K·16, 121 min
Ohjaus: Yorgos Lanthimos
Käsikirjoitus:  Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Pääosissa: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan
Lajityyppi: trilleri, draama, kauhu
Esityskieli: englanti
 
Menestyvä sydänkirurgi Steven (Colin Farrell) elää näennäisen idyllistä ja huoletonta perhearkea. Matka ruusuisesta todellisuudesta keskelle yliluonnollisia sävyjä saavaan kauhuskenaarioon käynnistyy 16-vuotiaan Martinin (Barry Keoghan) myötä. Stevenin suojatikseen ottama Martin alkaa vaatia heidän omituiselta suhteeltaan yhä enemmän, samalla ajaen koko Stevenin perheen äärimmäisten valintojen eteen. Muinaiskreikkalaisen Iphigenian myytin mukaan nimetty sydänjuuria vääntelevä surrealistinen draama laittaa katsojan moraaliseen piinapenkkiin.
 
Kreikkalainen Yorgos Lanthimos vakuutti viimeksi 2015 omituisella draamakomediallaan The Lobster. Cannesin elokuvajuhlista parhaan käsikirjoituksen palkinnon pokannut The Killing of a Sacred Deer jatkaa Lanthimosin vahvaa nousua yhdeksi 2010-luvun kiinnostavimmista elokuvaohjaajista.

Yksi vastaus artikkeliin ”12.4. The Killing of a Sacred Deer

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2018 | Hyvät Kuvat