2.3. Hacksaw Ridge

Yhdysvallat 2016
K-16, 139 min
Ohjaus: Mel Gibson
Käsikirjoitus: Robert Schenkkan, Andrew Knight
Pääosissa: Andrew Garfield, Teresa Palmer, Luke Bracey, Sam Worthington
Lajityyppi: draama, sota
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt2119532/

Hacksaw Ridge on tositapahtumiin perustuva tarina nuoresta Yhdysvaltalaisesta jalkaväkisotilaasta toisessa maailmansodassa. Desmont T. Doss (Andrew Garfield) kieltäytyy tarttumasta aseeseen vakaumuksellisista syistä. Hän leimaantuu jo koulutusvaiheessa, eikä taival ole helppo. Doss pitää periaatteistaan kuitenkin kiinni ja todellinen kamppailu alkaa, kun hän lähtee yksikkönsä kanssa Okinawan taisteluun.

Mel Gibsonin elokuva kertoo koskettavan tarinan miehestä, joka ensimmäisenä maailmassa ansaitsi Yhdysvaltain arvokkaimman kunniamitalin: ”Medal of Honorin”, ampumatta laukaustakaan. Hacksaw Ridge on saanut yleisöltään loistavan vastaanoton ja kerennyt jo keräämään mm. useita Golden Globe -ehdokkuuksia.