16.3. Poika ja peto

(Bakemono no ko)
Japani 2015
K-12, 119 min
Ohjaus: Mamoru Hosoda
Käsikirjoitus: Mamoru Hosoda
Pääosissa: Bryn Apprill, Kumiko Asô, Morgan Berry
Lajityyppi: animaatio, fantasia
Esityskieli: japani

http://hiff.fi/elokuvat/poika-ja-peto/
http://www.cinemamondo.fi/poika-ja-peto/

Karannut orpo pikkupoika Ren kohtaa Tokion kaduilla Kumatetsun, rinnakkaisen eläinmaailman samurain. Eläinten rinnakkaismaailmassa on edessä vallanvaihto ja Kumatetsu on ehdolla petojen johtajaksi, kunhan hän saisi ensin kokoon oman koulukunnan. Kumatetsu ottaa Renin oppipojakseen kouluttaakseen tästä soturin ja voidakseen asettua ehdolle petojen johtajaksi.

Ristiriitoja syntyy paitsi petojen välienselvittelystä myös Ren-pojan tasapainoilusta ihmisten maailman ja eläinmaailman välillä.  Elokuva on toisaalta humoristinen fantasiaseikkailu, mutta se käsittelee myös vakavampia teemoja, kuten ulkopuolisuutta ja yksinäisyyttä.

Poika ja peto on palkitun anime-taiturin Mamoru Hosodan animaatiopajan Studio Chizun uusin elokuva. Japanin Akatemia palkitsi elokuvan vuoden parhaana animaationa. Hosodan tuotantoa on Suomessa esitetty mm. Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaaleilla.