6.4. Chocolat

Ranska 2016
K-12, 119 min
Ohjaus: Roschdy Zem
Käsikirjoitus: Cyril Gely, Olivier Gorce
Pääosissa: Omar Sy, James Thierrée, Clotilde Hesme
Lajityyppi: draama, komedia
Esityskieli: ranska
 
http://www.imdb.com/title/tt4400038/

Chocolat on tositapahtumiin perustuva elokuva Ranskan ensimmäisestä mustaihoisesta sirkustaitelijasta. Brittiläisen George Footitin (James Thierrée) ura Ranskan suosituimpana klovnina on jo hiipunut ja hän on päätynyt pohjoisranskalaiseen maalaissirkukseen. Etsiessään esitykseensä jotain uutta saa hän ajatuksen klovniduosta yhdessä sirkuksen tummaihoisen ”villimiehen” Rafael ”Kananga” Padillan (Omar Sy) kanssa. Klovnikaksikko Footit ja Chocolat rakentaa shown, josta tulee jotain ennennäkemättömän suosittua. Chocolat ottaa kaiken irti kuuluisuudesta ja vauraudesta, kun taas Footit haluaisi keskittyä enemmän sirkustaiteeseen, mikä lopulta aiheuttaa erimielisyyksiä kaksikon välille. Chocolat alkaa tunnelmaltaan iloisena ja kevyenä, mutta edetessään käsittelee myös rasismia sekä poliittista ilmapiiriä 1900-luvun alun Ranskassa.

Yksi vastaus artikkeliin ”6.4. Chocolat

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2017 | Hyvät Kuvat – Elokuvakerho