27.4. Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

(Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)
Yhdysvallat 2016
K-12, 127 min
Ohjaus: Tim Burton
Käsikirjoitus: Jane Goldman perustuen Ransom Riggsin romaaniin
Pääosissa: Asa Butterfield, Eva Green, Judi Dench, Samuel L. Jackson, Chris O’Dowd, Allison Janney, Rupert Everett, Terence Stamp, Ella Purnell
Lajityyppi: seikkailu, fantasia
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt1935859/  

Tim Burtonin uutuus Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille perustuu Ransom Riggsin samannimiseen menestyskirjaan. Jake (Asa Butterfield) on sosiaalisesti kömpelö varhaisteini, joka ajautuu terapian myötä irlantilaiseen pikkukylään josta hänen edesmennyt isoisänsä on hänelle kertonut. Tarina vie katsojan Jaken mukana mystiseen rinnakkaismaailmaan, jossa erilaiset ajanjaksot sekä maailmat yhdistyvät. Paikkaan, jossa lapset ovat varustettuja erikoisvoimilla.

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille sisältää paljon burtonmaisia makaabereja elementtejä olematta kuitenkaan ironinen tai sarkastinen. Elokuva korostaa tarinankerrontaa sekä reaalimaailman välistä pilkistävää fantasiamaailmaa ja onkin parhaimmillaan jos siihen suhtautuu sellaisena kuin se on, eli lasten supersankarielokuvana.

Yksi vastaus artikkeliin ”27.4. Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2017 | Hyvät Kuvat