4.5. Yön eläimet

(Nocturnal Animals)
Yhdysvallat 2016
K-16, 117 min
Ohjaus: Tom Ford
Käsikirjoitus: Tom Ford
Pääosissa: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Laura Linney, Isla Fisher, Armie Hammer, Karl Glusman, Andrea Riseborough, Michael Sheen
Lajityyppi: draama, jännitys
Esityskieli: englanti

http://www.imdb.com/title/tt4550098/

Susan (Amy Adams) saa eräänä viikonloppuna postilaatikkoonsa paketin, jossa on Susanin ex-miehen Edwardin (Jake Gyllenhaal) kirjoittama romaani ”Yön eläimet”. käsikirjoituksen mukana tulee kirje, jossa Edward pyytää Susania lukemaan kirjansa ja ottamaan sen jälkeen yhteyttä. Susanille omistettu romaani on väkivaltainen ja monin paikoin häiritsevä, mutta se koskettaa Susania ja saa hänet pohtimaan jo sammuneita tunteitaan Edwardia kohtaan sekä kyseenalaistamaan niin aiempia valintojaan kuin nykyistä yltäkylläistä elämäänsä uuden miehensä kanssa.

Tom Fordin ohjaama ja käsikirjoittama Yön eläimet on synkkä ja paikoitellen ahdistava kuvaus rakkauden sekä koston häilyvistä rajoista. Ford on onnistunut vangitsemaan psykologiseen trilleriinsä tunnelman, joka pitää katsojansa loppuun saakka otteessaan. Tyylikäs teos voitti tuomariston palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla.

Yksi vastaus artikkeliin ”4.5. Yön eläimet

  1. Päivitysilmoitus: Kevätkausi 2017 | Hyvät Kuvat